De mooiste edelstenen draag je als sieraad
Edelstenen in een sieraad met een helende werking
Ervaar de kracht van natuurlijke edelstenen
Gratis bezorging in NL en BE vanaf €50,00
 • Nederlands
 • Edelsteen armbanden met slot speciaal voor dames

  Seen 5 of the 5 products

  Edelsteen armbanden met een slot van hoogwaardig 925 zilver voor dames

  Verschillende soorten edelstenen

  Bijna alle edelstenen zijn mineralen. Een mineraal is een in de natuur voorkomend element met een omschreven chemische samenstelling en karakteristieke kristalstructuur. Edelstenen en mineralen worden onderverdeeld in drie groepen: stollings edelstenen, sedimentaire edelstenen en metamorfe edelstenen.

  Stollings edelstenen zijn onder te verdelen in 3 groepen: plutonieten (diepgesteenten), vulkanieten (uitvloeiings-gesteente) en ganggesteente. Ze ontstaan door het stollen van magma (onder de aarde) of lava (aan het aardoppervlak). Onder invloed van de druk en veranderende temperatuur ontstaan er dan kristallen. Deze kristallen vormen uiteindelijk massieve stenen. Bekende stollingsgesteente zijn: lava, basalt en graniet.

  Sedimentaire edelstenen ontstaan bij verwering en erosie en beslaan het grootste deel van het aardoppervlak. Door ophoping en afzetting worden de kristallen gecreëerd. Voorbeelden hiervan zijn: opaal, dolomiet en zandsteen.

  Metamorfe edelstenen worden gevormd door temperatuur en druk onder het aardoppervlak. Hier ontstaat nieuw gesteente op een bestaand gesteente, wat ook wel metamorfose wordt genoemd. Door rekristallisatie groeien er nieuwe kristallen over de oude heen zodat de oorspronkelijke textuur wordt vervangen. Naar duizenden jaren wordt dit door bijvoorbeeld een aardverschuiving omhoog gestuwd. De bekendste metamorfe edelstenen zijn marmer, kwartsiet of leisteen.