De mooiste edelstenen draag je als sieraad
Edelstenen in een sieraad met een helende werking
Ervaar de kracht van natuurlijke edelstenen
Gratis bezorging in NL en BE vanaf €50,00
 • Nederlands
 • Edelsteen armbanden voor dames 8mm

  Seen 6 of the 6 products

  Edelsteen armbanden voor dames op elastiek met een grootte van 8mm.

  Edelstenen in de oudheid

  Al eeuwen lang spelen edelstenen een belangrijke rol in het leven van de mens. Ze worden gebruikt als amulet, sieraad, kunst, voor muurschilderingen, als oogschaduw en bijvoorbeeld door Rembrandt ook in schilderijen.

  De Egyptenaren waren dol op edelstenen, lapis lazuli bijvoorbeeld beschouwden ze als een heilige steen. Het bekende dodenmasker van Toetanchamon werd gemaakt van zuiver goud met ingelegde strepen lapis lazuli. Ze maakten er scarabeeën van en door het te verpulveren en te vermengen met malachiet en vet werd er oogschaduw van gecreëerd. 

  De Grieken en Romeinen maakten ook veel gebruik van edelstenen. Ze waren het meest dol op marmer, japis, amethist, labradoriet en bergkristal. De Romeinse keizers dronken hun drinken uit een bokaal van bergkristal, dit omdat ze geloofden dat de bergkristal een eventuele vergiftiging ongedaan zou maken.

  Als we wereldwijd kijken dan zijn de populairste edelstenen in de oudheid: diamant, smaragd, robijn, saffier en jade. Ook wel 'the big five' genoemd. De diamant staat voor vuur, de smaragd voor koninklijk, de robijn voor bloedmooi, saffier voor zijdezacht en jade staat voor ingetogen.