De mooiste edelstenen draag je als sieraad
Edelstenen in een sieraad met een helende werking
Ervaar de kracht van natuurlijke edelstenen
Gratis bezorging in NL en BE vanaf €50,00
 • Nederlands
 • Veel gestelde vragen en informatie over onze edelstenen

  Op onze website vind je niet alleen mooie edelsteen sieraden, maar lees je ook alles over de werking van onze edelstenen. Edelstenen zijn mooi, duurzaam en elke steen is uniek, daarnaast hebben de mineralen in edelstenen een genezend effect.

  • De werking van edelstenen

   De werking van edelstenen

   Ervaar de natuurlijke kracht van edelstenen verwerkt in de mooiste sieraden.

   Toon meer
  • Sterrenbeelden en edelstenen

   Sterrenbeelden en edelstenen

   In de astrologie wordt ieder sterrenbeeld verbonden aan verschillende edelstenen. Men kijkt hierbij naar de eigenschappen van een edelsteen en naar de kenmerken van een sterrenbeeld en koppelt dit aan elkaar.

   Toon meer
  • Edelstenen en chakra's

   Edelstenen en chakra's

   In het menselijk lichaam zijn 7 belangrijke energiecentrums aanwezig. Deze worden ook wel chakra's genoemd. Aan ieder chakra worden weer bepaalde edelstenen toegeschreven, deze zullen we hieronder benoemen.

   Toon meer
  • Over 925 zilver

   Over 925 zilver

   Zilver is van zichzelf erg zacht. Te zacht om sieraden van te maken. Om het zilver wat harder te maken worden er kleine hoeveelheden van andere metalen toegevoegd, meestal is dit koper.

   Toon meer

  De kracht van edelstenen bestaat al sinds de oudheid

  Edelstenen zijn zeldzame gesteenten, die meestal worden bewerkt en verwerkt in sieraden en sierobjecten. Edelstenen beschikken over de volgende kenmerken:

  • Schoonheid      - Hieronder vallen visuele aspecten zoals kleur, glans, vuur, doorzichtigheid en lichteffecten.
  • Duurzaamheid  - Hierbij wordt gekeken naar hardheid, breekbaarheid/splijtbaarheid en chemische bestendigheid.
  • Zeldzaamheid   - Hierbij wordt gekeken naar hoe vaak een product in de natuur voorkomt.

  Het gebruik van edelstenen om allerlei kwaaltjes te behandelen bestaat sinds de oudheid en is in vele tijdsperiodes beschreven. Vele volkeren over de hele wereld, van China tot de Indianen in Amerika gebruikten edelstenen voor de genezing of het verbeteren van de gemoedstoestand.

  Ook Egyptenaren geloofden in de helende werking van edelstenen. Zij waren ervan overtuigd dat de edelstenen een zuiverende werking bij zich droegen en een verzachtende werking hadden bij allerlei kwaaltjes. Er zijn nog steeds heel veel mensen die geloven dat edelstenen een geneeskrachtige werking heeft en dit ook in de dagelijkse praktijk ervaren.

  Zo staat de Amethist edelsteen bekend als een steen dat hoofdpijn en migraine tegen gaat en helpt de Chalcedoon edelsteen tegen heimwee. De Rhodoniet edelsteen verzacht verdrietige gevoelens en de Tijgeroog edelsteen geeft je meer zelfvertrouwen. De Amazoniet edelsteen zorgt ervoor dat je in je hoofd en lijf een stuk rustiger wordt en wordt door veel mensen die ADHD hebben gedragen.

  De genezende werking is niet wetenschappelijk bewezen en moeilijk te bepalen in onze huidige maatschappij. Met uitzondering van één steen, de Toermalijn edelsteen. Uit onderzoek blijkt dat deze straling van computers, tablets, mobiele telefoons en tv’s tegen houdt.