De mooiste edelstenen draag je als sieraad
Edelstenen in een sieraad met een helende werking
Ervaar de kracht van natuurlijke edelstenen
Gratis bezorging in NL en BE vanaf €50,00
 • Nederlands
 • Wat is 925 zilver

  Zilver is van zichzelf erg zacht. Te zacht om sieraden van te maken. Om het zilver wat harder te maken worden er kleine hoeveelheden van andere metalen toegevoegd, meestal is dit koper.

  Door het zilver te mengen met een ander metaal onstaat er een ander soort legering, sterling zilver is hierin het meest bekend, het bestaat voor 92,5% uit zilver en voor 7,5% uit ander metaal.

  Waarom verkleurt zilver?

  Veel mensen denken dat de kwaliteit van het zilver niet goed is wanneer er verkleuring ontstaat. Dit is niet het geval, het is een natuurlijk proces van zilver. Bij het dragen van zilveren sieraden, maar ook bij het niet dragen ervan kan het zilver verkleuren. Het word dan donkerder, groenig of dof. Dit kan onder andere komen door de zuurgraad van je huid. Helaas kan je dit proces niet tegen gaan, wel kan je het zilver reinigen met bijvoorbeeld een zilverpoetsdoekje.

  Hoe onderhoud ik mijn zilveren sieraden?

  Om je sieraden zo lang mogelijk mooi te houden adviseren wij:

  - om je sieraden tijdens zwaar werk, schoonmaken, sporten, douchen en slapen af te doen. Tijdens bijvoorbeeld het sporten transpireer je meer wat verkleuring in de hand  kan werken.

  - om je sieraad regelmatig te poetsen met een zilverpoetsdoekje. Met regelmatig poetsen kun je dofheid en aanslag voorkomen.

  - om je sieraden te bewaren in lucht en licht vrij sieraden doosje.

  - om je sieraad niet in contact te laten komen met chemische stoffen.

  Zijn je sieraden toch verkleurt en beginnen ze dof te worden? Dompel ze dan onder in zilverpoets. Laat de vloeistof even inwerken en spoel het daarna grondig af onder de kraan. Als laatst droog je je sieraad af met een droge doek. Dit kan enkel met 925 zilver, doe je dit bij een sieraad met een rhodium, gold- of rosé plating dan poets je de plating er ook af.